ARTUNEARTune
Beeldend kunstenaar Hans Berkhout en Musicus Roelof Rosendal vormen al jaren een samenwerkingsverband, waarin een unieke kunst en muziekworkshop is ontwikkeld.
Een workshop waarin u in samenspel met anderen wordt uitgenodigd voor een creatief avontuur.

De workshop begint met een groot, leeg, maagdelijk wit vel; ons gezamenlijk speelveld.
Alleen de eerste streek is misschien onwennig, aarzelend om de ongereptheid te verbreken. Dan laat de creativiteit die in ieder van ons zit zich gelden.
De een na de ander, ieder op zijn eigen moment valt in en voegt expressie toe aan het geheel.

Bij de eerste schilderstreek begint de muzikant aan een improvisatie die de ontwikkeling van het schilderij op de voet zal volgen.
Geïnspireerd en gedirigeerd door wat hij ziet ontstaan, geeft hij vorm en energie aan de muziek.
De intentie van deze muziek op zijn beurt geeft weer stimulans aan de groep schilders.
Er vormt zich een intieme, intense en creatieve feedback, waarbij de muzikant een deel wordt van de groep schilders en waarbij de schilders musiceren.

De muziek en het schilderen samen op één vlak is ,zoals gezegd, teamwork en  intens, intiem en expressief. Alles wat iemand schildert geeft een andere richting aan wat al eerder door een teamgenoot is gecreërd. En alles wat jezelf schildert is open voor verandering van wie dan ook.

Dat dit alles op een prettige en ontspannen wijze verloopt wordt gewaarborgd door de ervaring en het inzicht van Hans in deze groepsprocessen en van die van Roelof in hoe men samenspeelt in uiteenlopende muziekvormen, gekoppeld aan hun beider expertise om daarin - onzichbaar- bij te sturen.
Als team zorgen ze ervoor dat de  gezamenlijke expressie wordt versterkt en dat eventuele spanningen worden omgezet naar creatieve samenwerking.

Hierdoor wordt deze workshop niet alleen een verrassende en verrijkende introductie in de wereld van de kunst, maar ook een sterk werktuig in het kader van teambuilding binnen  een organisatie.
Meer info op www.artune.nl